keskiviikko 27. elokuuta 2014

Suunnittelukohteeni, rintamamiestalon pintaremonttiAivan ihana viime kevään kohteeni, johon asukkaat ovat nyt päässeet muuttamaan sisään, löytyy nyt ennen-jälkeen -kuvina sekä Sisustustoimisto Huoneen kotisivuilta että facebook-sivuilta! Asiakkaat toivoivat modernia ja valoisaa ilmettä, mutta talossa oli jäljellä myös näiden vastapainoksi upeita, alkuperäisiä rakenteita, jotka säästettiin ja tulevat taas ihan eri tavalla esiin uusien pintojen myötä. 

Tässä muutama kuva ja lisää tosiaan voi katsella noista yllä olevista linkeistä. :) Remontti oli kuvatessa osittain kesken, joten lisää kuvia muun muassa valmiista keittiöstä, eteisen katseenvangitsijasta sekä alakerran saunaosastosta tulossa, kun valmistuu! :)


Suurikokoiseen olohuoneeseen tuli kaksi tapettiseinää ja valkoinen katto. Lautalattia valkolakattiin ja sitä jatkettiin porrasaulaan ja keittiöön, jossa oli ennen muovimatto.

Keittiö oli kuvatessa hieman keskeneräinen vielä, mm. huuva vielä puuttui, mutta kuvista pääsee jo tunnelmaan. Kaikkiin seiniin laitettiin hieno valoisuutta lisäävä tapetti ja kiintokalusteet pidettiin selkeälinjaisina. Välitilassa on lasi. Lautalattia ja vanha puuhella tuovat lämpöä kokonaisuuteen.Aivan ihana kohde oli tämäkin suunnitella, kuten kaikki muutkin kohteeni. :) 
My work: before ("ennen") and after pics. Loving it! :)


8 kommenttia:

 1. Voi kun kiva!! Ja kiva nähdä tuo lattia, koska olemme hankkimassa vanhaa taloa, jossa on alkuperäinen lakattu lautalattia. Olemme ajatelleet käsitellä sen juuri noin, että puunsyyt säilyvät näkyvissä, betoluxin sijaan. Onko tuo valkokuultolakattu? Tiedätkö millä vedelty? Entä tarvitseeko vanha lakka hioa uhan täysin pois, vai riittääkö pinnan rikkominen/vähempi hiominen..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Katri ja olipa mukavaa kun jätit kommenttia! :) Valkolakalla tosiaan tulee tuollainen lopputulos, jossa puunsyyt näkyvät, mutta sävy on kuitenkin freesin vaalea, jos kaipaa enemmän raikastusta vanhaan, lakattuun puulattiaan nähden, kuin pelkällä hiomisella saa. Tarkempia ohjeita en pysty valitettavasti näin kohdetta tuntematta sanomaan, mutta ammatti-remontoijat kyllä osaavat sanoa, mikä tuote sopii ja millä tuotteella ovat saaneet hyviä tuloksia vastaaviin kohteisiin. :) Toivottavasti vastauksestani oli apua. :)

   Poista
  2. Kiitos! Nämä kuvat ja kommenttisi vahvisti sen, että meille tulee (siis jos kaikki menee nappiin ja saamme tämän ihanan talon) tuollainen sopivasti vaalea, mutta aitoutta henkivä lattia! :)

   Poista
  3. Kiva kuulla ja onnentoivotukset taloprojektiinne! :)

   Poista
 2. Ihana muutos ja sopivasti moderni! Onnittelut :) Ystävämme käsitteli lakatun lattian jollakin ammattilaisten suosittelemalla maalinpesuaineella, joka "rikkoi" pinnan maalaamiseen sopivaksi ja vapautti hiomiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! :)

   Ja mukavaa kun jaoit tämän remonttikokemuksen! Sopiva tekotapa varmasti löytyy lattian kunnosta jne riippuen. Ja kalustemaalaukseen tuon tyyppistä tuotetta voi muuten myös käyttää. :)

   Poista
 3. Vanhan talon henki tapettu. Ei vaikuta ammattimaiselta, ei huomioitu talon arkkitehtuuriakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Suuri osa ammattimaisuuden käsitettä tässä työssä minulle on sitä, että luodaan sellainen kokonaisuus, joka vastaa asiakkaan toiveita. Makuja on monia, tässä toivottiin modernia ja valoisaa, sekä säästettiin alkuperäisiä pintoja ja yksityiskohtia. Vuosikymmenien aikana tehtyjen remonttien tuloksia sen sijaan uudistettiin reilusti. Näistä on tulossa lisää kuvia koko uudistuksen valmistuttua, pitääkin muistaa ottaa mukaan kuvia myös alkuperäiseksi jätetyistä pinnoista. :) Mukavaa torstai-päivää! :)

   Poista