torstai 19. joulukuuta 2013

Joulujuttuja


Joulusisustus ei lähtenyt tänä vuonna ainakaan lapasesta, koska lähes kaikki löytyi jo valmiiksi kaapista. Lisäksi poden edelleen ostoähkyä, joten jouluostoslistalla oli lähinnä kynttilöitä ja hyasintteja. :)

Tähtivalaisimen hankin uutena Ikeasta, koska edellinen oli kärsinyt. On mielestäni hyvä versio aiheesta, tuollainen kiiltävä, jotenkin retro hopea. :)Pukin ostin joskus opiskeluaikoina Tiimarista,  sillä on ollut hyvä hinta-laatusuhde.Vanhassa seimessä on vielä omat valot tallella, mutta en uskalla niitä käyttää, joten Tuplakupla saa sitä valaista.Saimme tänä vuonna niin komean kokoisen kuusen, että koko olkkarin järjestys meni uusiksi. Sohva siirtyi ikkunoiden eteen antamaan kuuselle tilaa ja kuuseen pistettiin suurin piirtein samat, punavalkoiset koristeet kuin edellisvuonna, mutta tämän kuusen kanssa viime vuotiset punavalkoiset nauhat eivät jotenkin sopineet, joten kultanauhaa tilalle.

Yläkerrassakin on kuusi, Ikeasta löytynyt "jouluseinävaate", joka oli pakko saada. :) DC-fix "kuusitapetti" sai hieman jatkoaikaa, kun sopi hauskasti sen kanssa, on ollut ajatus ottaa se pois seinästä.
Tykkään näistä nostalgisista tonttu-ukoista, jotka ovat kuitenkin uudistuotantoa.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, eli Iloista Joulua teille kaikille! <3 Tavataan taas viimeistään ensi vuonna! :)Some more Christmas stuff in my home... Merry Christmas everyone! <3 See you next year, if not sooner! :)


tiistai 17. joulukuuta 2013

Aineellisia sekä aineettomia lahjavinkkejä - suosi suomalaisia pienyrittäjiä :)Jokin aika sitten heitin facebookin puolella ilmoille haasteen. Haastoin Sisustustoimisto Huoneen fb-ystävät hankkimaan edes osan joulumuistamisista suomalaisilta pienyrittäjiltä. 

Samoissa merkeissä vinkkaan vielä tänne bloginkin puolelle joitakin aineellisia ja aineettomia lahjoja, omia suosikkejani. :) Tämä ei siis ole kaupallinen postaus, vaan kirjoitettu ihan omasta halusta suositella suomalaisia tuotteita ja pienyrittäjiä näin jouluaikaan ja yleensäkin tähän taloudelliseen aikaan, ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitan...

Kuvassa, uutta suomalaista designia, tämän joulun suosikkini, BEdesignin Mini Lily. Tuikuille, koruille, mille ikinä. Täydellisen ajaton ja ihana! <3
Kuva: BEdesign, lupa julkaisuun blogissa pyydetty ja saatu. 
Mini Lilyä saa esimerkiksi ihan täältä Turusta, Sisustuksen Koodista.Muita ihania aineellisia ja aineettomia hankintoja voi tehdä vaikkapa näiden linkkien yrityksiltä - Turun seutu on näissä nyt pääosassa, mutta nettikauppojen ansiosta vinkit sopivat muuallekin Suomeen. :)
Eli tässä vinkkejäni Turussa (ja netissä), satunnaisessa järjestyksessä:


Turku Design Now. Kahdeksan turkulaisen itsenäisen design-yrityksen yhteisö, kiertävät joulumyyjäisiä pitämässä juurikin nyt. Kurkkaa paikat heidän sivuiltaan!

Sisustusputiikki (Kivijalkaliike Kerttulinkadulla auki enää neljä päivää! Verkkokauppa jatkaa.). Persoonallista ja värikästä tavaraa, tutuilta ja vähän tuntemattomammilta merkeiltä.

Sisustusliike Teatteri. Ihanat Florence Broadhurstin tyynyt ja muut arjen luksuksen fiilistä tuovat sisustustuotteet.

televisio lifestyle store. Sisustusta ja vaatetusta, esimerkiksi ehdottoman lempivaatemerkkini muka van vaatteita ja asusteita. Super Mukava -kauppa taas löytyy Tampereelta.

hOLi! Lifestylekauppa etniseen fiilikseen. Itse maahantuotua, käsintehtyä, eettistä ja ekologista.

Suhinalempi Handmade. Mahtavat pipot ja muut käsityöt.

Teatteri Maneeri. Olin juuri katsomassa hulvattoman hauskan Vaimoni on toista maata -esityksen. Suosittelen!

Jooga- ja reikikoulu Pranamaa (Turun seutu). Lahjakortti joogaan, reikihoitoon tai tiibetiläiseen äänimaljarentoutukseen. Yksinkertaisesti hyvää tekevää.Ja vielä parit vinkit muualta, missä liikun :) 

Busstop kauppa vanhassa Raumassa ja netissä. Ihana tunnelma, persoonallinen ja ajankohtainen tuotevalikoima. 

Seele. Tamperelaisen valinta. :) Eettistä, esteettistä ja ekologista vaatetusta.No lupasin ettei tämä ole mainospostaus, mutta loppuun mainitsen myös oman sisustussuunnitteluyritykseni, Sisustustoimisto Huoneen lahjakortin, jonka voi käyttää sekä Turun seudulla, että etäsuunnitteluna netin kautta koko Suomessa. Lahjakortti omistetaan saajalleen, ja sen yksilöllinen sisältö painetaan laadukkaalle paperille. (Sähköiset lahjakortit ehtivät perille vielä ihan viime hetkelläkin. :) )


Listasta jäi taatusti puuttumaan monta ihanaa lahjanhankintapaikkaa... Kommenttiboksiin saa mielellään lisätä omia suosikkeja! :)

Ihanaa joulunalusviikkoa! Luulenpa, että blogiin ilmestyy vielä jouluisia kotikuvia ennen pyhiä. :)

In the picture, my favorite new Finnish design product by BEdesign, mini Lily. Followed by tips for Christmas shopping, mainly in the Turku area. :) Have a lovely week before Christmas!

maanantai 9. joulukuuta 2013

Parit jouluisat

Muutamat joulukuvat meiltä.
Paraatipaikoilla vanhat koristeet kotoa, sekä isovanhemmilta, kuten adventtikynttelikkö, italialainen 70-luvun seimi, sekä vanhat lautaset, joissa kynttilöitä.
Kuten aiemmin kirjoittelinkin, niin meillä ei täksi jouluksi ollut tarvetta hankkia joulua varten koristeita tai muuta sisustustavaraa (tai no, ihana jouluseinävaate on kyllä yläkerrassa jo seinässä, mutta siitä ei nyt ole kuvaa...). Uutta kuvassa kuitenkin Ikeasta löytynyt kori mustan sisäruukun suojana. Jonkun verran on näkynyt pärekoreja suojaruukkuna ja ne ovat olleet minusta nättejä. Tämä on mielestäni jotenkin kiva noiden pukkien kanssa.

Kohta voisikin olla jo kuusen aika! :)
Some Christmas decoration in my home. I especially love the decorations from my childhood and my grandparents' - I got almost nothing new this year.

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Maalaisromanttinen suunnittelukohde valmistui
Maalaisromanttista, ranskalaista ja englantilaista tyyliä oli mielessä erään suunnittelukohteeni asiakkaalla, kun remonttia lähdettiin suunnittelemaan.  Lisää juttua, sekä kuvia ennen ja jälkeen, myös keittiöstä, joka laitettiin täysin uusiksi lattiasta kattoon, löytyy Sisustustoimisto Huoneen facebookista sekä kotisivuilta.

Mutta tässä siis pikkuvessan pienellä budjetilla aikaan saatu muodonmuutos!

Vessassa tehtiin siis pieni pintaremontti. Wc-istuin ja allas olivat suhteellisen uudet ja siistit, joten ne säilytettiin. Muovimaton tilalle laitettiin rustiikkinen, beige laattalattia. Putket jätettiin tarkoituksella esille tulevia korjauksia varten. Välitila uusittiin raikkaalla, klassisella mustavalkoisella laatalla ja seinät maalattiin laattaan sopivalla valkoisen sävyllä. Sitten hankittiin vielä koristeellinen peili sekä uudet valaisimet molemmin puolin peiliä, joihin valkoista valoa.

Tähän vessaan olin suunnitellut asiakkaalle valittavaksi kaksi erilaista vaihtoehtoa, joista itse asiassa toisessa tuo välitilan laatta olisi ollut lattiassa, se on nimittäin molempiin tarkoituksiin soveltuva tuote!Blogiin tulossa seuraavaksi joulusia kotipostauksia ja tytön huoneen uudet valaistusratkaisutkin ovat vielä esittelemättä - päivänvaloa riittää siellä nyt myös joulukuun hämärissäkin. :)


Mukavaa loppuviikkoa kaikille!
Another piece of my work, remodeling of all the downstairs of an old apartment. The client likes rustic, romantic, French and English decor. This is the small toilet. I like how it changed a lot with such a small budget. You can see more pics of this apartment on my company's home page or on facebook.

maanantai 2. joulukuuta 2013

TonttuJoulua näkyvissä!Tip tap! :)


P.S. Huomenna pääsen kuvaamaan maalaisromanttisen suunnittelukohteeni remontin lopputuloksen, en malta odottaa!! Nyt on erityisesti näitä referenssikohteita (eli niitä suunnittelukohteita, joista minulla on lupa ottaa kuvat ja käyttää niitä - asiakkaat ovat saaneet lupaa vastaan etuja, kuten hinnanalennusta tai lisätyötunteja minulta, kohteesta riippuen) valmistumassa useampia yhteen nippuun. :)