tiistai 30. heinäkuuta 2013

Leikkimaja


Vierasmökkimme on ollut mökkiarjessa vähällä käytöllä. Ennen siellä oli verhoilla suojattu työkaluhylly, mutta se poistettiin tänä kesänä ja nyt loppukesästä hoksattiin vihdoin tehdä sinne lapsille leikkihuone. Tästä linkistä pääset kurkkaamaan, miltä vierasmaja näytti ennen. Nyt siis, pienillä muutoksilla, siitä tuli Leikkimaja.
En ole ennen, ihme kyllä, ostanut itselle washi-teippejä (suunnittelukohteeseeni niitä on kyllä laitettu lastenhuoneeseen ilmettä antamaan) ja kuten arvasinkin, niin hurahdin näihin täysin.


Teipeillä kiinnitettiin myös Pitsiviikoilta korjattu ilmainen korttisaldo (osa korteista on teippien pakkauksista...). Eläinkartta oli majassa jo ennestään.


Vanha Lundia-hylly on ollut meillä kotona varastossa ja saa nyt täyttyä lasten leluista, kirjoista ja peleistä.

Matotkin olivat jo majassa. Kirjava on Mummani tekemä ja sininen lapsuuden huoneestani. Tuoli löytyi SPR:n kirpparilta Raumalta.

Laveri on edelleen valmiina yövieraita varten.


Tästä viimeisestä kuvasta saa vähän ideaa majan koosta. On siis pieni. :) Maja saa vielä samaisen uuden mustan ulkovärin kuin mökkikin, kunhan ehtii.


Mukavaa viikkoa, huomenna taas aurinko paistaa! :)

This is our cottage guest room turned into the kids' playhouse. This is how it looked like before. Some small changes made with washi tape, free cards, old Lundia bookshelf from our home storage room and an old chair found at a flea market. The kids love it! Have a sunny week! :)

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Säilyttimiä kaaosta kesyttämään


Mökkikeittiön taso on aina täynnä tavaraa, joten hommaa rauhoittaakseni hankin Busstopista Raumalta toisenkin Varpusen pussukan, johon on kätevä laittaa vaikkapa leipä- tai hedelmäpussi. Etummainen kulho on isovanhempieni mökiltä.
Mökille on tehty vielä viimeiset myöhäiskesän sisustusmuutokset, mutta niiden kuvaaminen vaatii valoisamman päivän kuin tänään. :) Vierasmajastamme nimittäin laitettiin leikkimaja, jossa toki edelleen vieraillekin tilaa. Tästä siis lisää, kun aurinko palailee!
torstai 25. heinäkuuta 2013

Keittiön pienet piristeet


Ruokailutilassa ja keittiössä ei paljon muutoksia ole tapahtunut, mikä tarkoittaa, että olen niihin tyytyväinen. :) Mitä nyt tuo liitutaulun taide vaihtuu epäsäännöllisen säännöllisesti.Jotain kivaa pientä kuitenkin haettiin sinne Koodista, eli lisää Hayn keittiöpyyhkeitä sekä Lilla Bruketin astianpesuaine. Nuo pyyhkeet ovat ihaninta keittiöpyyhelaatua, mitä olen koskaan kokeillut! Ja neon-väriset piristeet kyllä iskevät myös.
Tiskiainepullo taas tarvittiin toivottomasti hajalle menneen Cult Designin täyttöpullon tilalle. On kaunis!

Ihanaa, lämmintä viikonloppua toivottelen! :)
Our kitchen/dining space has pretty much stayed the same - which means I'm happy with it. :) Some small new things arrived recently: more excellent Hay kitchen towels and Lilla Bruket dishwashing liquid. Love the neon in the towel and the bottle is just beautiful. Have a nice, warm weekend! :)

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Parveke sai kalustuksen

Parvekkeemme sai alennusmyyntien innoittamana pienen sisustuksen. Kukat ja mahdollinen muu tilpehööri puuttuu, mutta Ikeasta löytyi tuolit ja istuinpehmusteet, Kodin1:sta tyynynpäälliset ja Iskusta matto.Tilaa parvekkeella on aika hyvin ja valaistus on hoidettu kahdella seinään kiinnitetyllä spottivalaisimella. Näillä samoja meillä on muutenkin ulkoseinä valaistu, tosin osassa on myös ylössuuntautuva valokiila.Pöydäksi löytyi suurin piirtein vuosi sitten kirpparilta eurolla ostamani pikkupöytä. Matto on yllätyksekseni farkkumatto! Siis yllätys siinä mielessä, että en kyllä olisi kuvitellut ostavani farkkua sisustustekstiiliksi! Matto veikin oikeastaan lähes puolet koko parvekkeen sisustuskseen laitetusta summasta, joka oli yhteensä kalusteineen kaikkineen noin 130 euroa. Edullisemmaksi olisi tullut hakea kirpputorilta suuri räsymatto, mutta en halunnut tähän kovin kirjavaa mattoa ja jotenkin tuo farkkumatto nyt vaan tuntui oikealta.

Parvekkeella ei ennen oltu yhtään, mutta saa nähdä, muuttuuko tilanne nyt, kun siellä on jotain, missä oleskella. Maisema on sama kuin alakerran terassilta, eli metsää ja alhaalla pilkottavaa jokilaaksoa. Aika korkealla ollaan, mutta se ei jotenkin välity kuvasta.Lisää kotikuvia luvassa lähipäivinä ja mökilläkin olisi kuvattavaa... :)
Mukavaa viikkoa! :)


Our balcony now has some furniture, thanks to the sales. :) Have a nice week! :)


torstai 18. heinäkuuta 2013

Muinaismuistot kaapista käyttöönIhanaan Artekin linopöytään jää helposti juomalaseista rinkuloita, joita on yllättävän hankala saada pois. No, lasinaluset tietty on aika käytännölliset siihen vaivaan ja kaapista löytyivät nämä yli 15 vuotta sitten eräästä italialaisesta olutravintolasta matkamuistoksi ottamani versiot.En tiedä, mahtaako kyseinen lafka olla vielä pystyssä, mutta lasinaluset iskivät silloin ja iskevät edelleen! :) Ainoa, mikä harmittaa, on etten kehdannut pyytää näitä sieltä enempää... ;)Hauskaa viikonloppua kaikille! Itse lähden muun muassa katsastamaan asuntomessut. Jos bongaat minut, tule moikkaamaan! :)


I found some coasters in my closet. I got them over 15 years ago at an Italian beer restaurant. :) I still love them! The only thing I'm sorry for is that I didn't ask for more at the time... 

Have a nice weekend!maanantai 15. heinäkuuta 2013

Yllättävän kiva Unikko ja mökki-iloja


Uskoin Unikko-kuosin olevan osaltani täysin ohi, mutta ei. Keväällä ihailin yllätyksekseni Marimekon liikkeessä tätä uutta väritystä eri tekstiileissä ja nyt päätin kotiuttaa sitä hieman, siis lautasliinapaketin verran. ;) Mitäs te pidätte, iskeekö?Kuvassa kesän ekan kanttarellispaghetin kanssa, oli sitten hyvää...!

Muutama tunti sulattelua ja sitten ihanat yin-joogat laiturilla.

Pinkki joogamatto on muuten pari vuotta vanha hankinta Yogalifelta, suosittelen!


Mukavaa maanantaita! :)
I thought Unikko by Marimekko was totally over for me, but they've actually managed to come up with new, quite lovely colours for it! A pack of paper napkins is enough for me, though. The napkin is accompanied by this year's first chantarelle spaghetti (mushrooms picked in the forest that surrounds our cottage) - was yummy...! After a few hours of digesting it, I had a perfect yin yoga session on the jetty. 

Have a nice Monday! :)

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Saana ja Olli meidän mökillä - tai no, tyynyt vaan...No niinhän siinä sitten kävi, että Busstopin alesta löytyi Saana ja Olli tyyny -30%. Ja olihan se vietävä kotiin, eli mökille, kun juuri olin Petralle kommenttiboksissa kirjoitellut, että miten kivasti tyynyt sopisivat tuon kasvitaulun kanssa. Ja olihan tuolle tyynylle saatava kaveri - se haettiin Koodin Pop Up Shopista. Juuri tuota samanlaista ei löytynyt Busstopin alesta enää toista, mutta muita jäi kyllä vielä jäljelle, vinks vinks vaan. :)


Ja onhan ne ihanat. :) Alkais varmaan nämä mökkisisustushankinnat olla tältä kesää plakkarissa... Mökki on muuten nyt ulkoa musta! Lopputulos on tosi mieleinen, mutta jostain syystä onnistuin ottamaan vain tärähtäneitä tai oudon valoisia kuvia. Uutta yritystä kehiin!

Kotisisustusrintamallakin tapahtuu, muun muassa olkkarin nahkaiset nojatuolit ovat myynnissä ja uudet (eli vanhat) huutokauppalöydöt odottavat toisenkin kotiutumista näyttelystä ja sitten verhoilua. Edelleen Johanna Gullichsenin kankaat kutkuttaisivat, mutta saapas nähdä!Ihanaa tulevaa viikkoa kaikille! :)Just having said that the old Linum cushions were "just fine" but that Saana ja Olli cushions would be perfect with the flea market find on the wall.... I found one on sale at Busstop. Of course it needed a friend and I got another one at Saana ja Olli Pop up Shop at Sisustuksen Koodi. Love them. :)

torstai 4. heinäkuuta 2013

Euron vaasi

Kotijuttuja lupasin vaihteen vuoksi. Tämä pieni ja sievä vaasi löytyi Laitilan kirpputorilta hintaan about euro, ihan tarkkaa en muista. Sain mielestäni rahalle vastinetta... ;)
Some home stuff for a change. I found this cute little vase at a flea market in Laitila. Cost about one euro. Money well spent, I think! ;) 

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Mökkikeittiö uudistui


Tänä kesänä se tapahtui. Mökkikeittiön vanhat kaapinovet saivat lähtöpassit!
Vanhat ovet (olivat mökissä kun sen saimme) olivat hieman tunkkaisen sävyiset valkoisten kodinkoneiden kanssa ja myöskään niiden peilikuviot ja alumiinivetimet yhdisteltynä hirsimökkiin eivät oikein miellyttäneet. Tässä siis ENNEN-kuva:

Uudet ovet ja vetimet löytyivät paikallisesta liikkeestä, Gloria-keittiöiltä Raumalta. Ovi on laakaovi ja sävynsä puolesta passaa hyvin valkoisten kodinkoneiden kanssa. Myös vetimet maalattiin valkoisiksi.

Hirsiseinät ovat aika hallitseva elementti pikkumökissä, joten valkoinen raikastaa siellä ihanasti. En voi edelleenkään sanoa olevani noiden kirsikkarunkojen fani yhdistettynä hirteen, mutta menevät paremmin nyt kun ovet ja vetimet on uudistettu.
Ja kyllä, lisää tekstiiliuudistusta, Saana ja Olli keittiöpyyhehän se siinä... Sattumalta ihanasta raumalaisesta Busstop-liikkeestä löytyi näitä alennuksessa ja olihan siihen tilaisuuteen tartuttava!! (Toisesta kuvakulmasta löytyy lisää Saanaa ja Ollia ja muitakin ostoksia tuli Busstopissa tehtyä, mutta niistä myöhemmin... ;) )

Ruokailutila on säilynyt entisellään, mutta sen viereen laitettiin poljinroskis, jonka metsästäminen Raumalta oli aikamoinen operaatio... Olisin halunnut valkoisen, mutta tämä oli ainoa tarpeeksi suuri, joka tuli vastaan. No, on ainakin sata kertaa käytännöllisempi kuin vanha systeemi, eli kulmakaapissa ollut irtonainen roskasanko...

Siinäpä se. Pikku hiljaa mökistä alkaa muotoutua enemmän meidän näköinen, mutta vielä riittää projektia. Tärkeintä mökillä kuitenkin on kesästä nauttiminen järven rannalla, joten ei ole kiirettä. :)


Lämpöistä viikkoa kaikille! :)

We got new doors and handles to our cottage kitchen corner. The old ones can be seen in the second picture (they were there when we moved in and I never liked them). Little by little the cottage is starting to look the way I/we want it to, but still lots to do... Well,  the most important thing there is to enjoy summer by the lake, so there's no rush. :)