sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mattohankintaa


Mökin vanha puuvilla-paperinarumatto palveli hyvin ja pitkään, mutta siinä oleva suuri tahra oli sen verran häiritsevä, että se laitettiin vihdoin vaihtoon.

Tilalle haettiin mattoa paikallista liikkeistä. Asioin aika harvakseltaan Iskussa (vaikka esim. heidän keittiönsä ovat mielestäni hienoja), mutta nyt sitten mentiin Rauman Iskuun hakemaan ehdokkaita. Saimme kolme mattoa kotisovitukseen ja oikein hyvää palvelua muutenkin. :)

Ensimmäinen matto oli puuvilla-juuttimatto, nimeltään Pellinki. Hyvin samat sävyt kuin vanhassa matossa, mutta hanhensilmäkuviosta sentään vähän vaihtelua. Periaatteessa ei pestävä, mutta toki puuvillaosuuksia voi puhdistaa.


Toisessa kuvassa raidallinen Vire juuttimatto, joka toi mielenkiintoista ilmettä tuon kasvitaulun kanssa, mutta ei voi pestä, eikä niin mukava jalan alle, kuin Pellinki.
Kolmas vaihtoehto oli raikkaan sävyinen muovimatto, joka oli yllättäen lasten suosikki tuntumaltaan. Muovi ei kuitenkaan tuntunut ajatuksena niin hyvältä materiaalilta ja matto oli ehkä hieman kliinisen oloinen tähän mökkiin, vaikka sävyt menivät yksi yhteen tuolien ja pehmusteiden kanssa.

No lopulta päädyttiin siis Pellinki-mattoon. Vaikka onkin aika samaa sorttia kuin vanha matto, niin tunnelma on oikea ja vaikuttaa myös sopivan anteeksiantavaiselta näihin olosuhteisiin. :)

Tulossa lähitulevaisuudessa muutakin kuin mökkijuttuja, lupaan! :) Mukavaa alkavaa viikkoa!


Tried out three carpets at the cottage. Went for the one in the first and the last picture. Promise to blog some non-cottage-stuff in the near future as well... ;)


sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kasvitaulu kirpparilta

Etsiskelin "jotain" sohvan yläpuolelle seinälle. No se jokin tuli kirpparilla vastaan tällä viikolla, nimittäin tämä kasvitaulu, joka irtosi viidellä eurolla!

Kirpparilla mietimme, onko se liian kärsinyt, mutta kun se oli mitoiltaan niin sopivan oloinen, niin päätimme ottaa riskin ja siinä se nyt on.Minua ei haittaa reunojen rosoisuus, mieluummin näin, kuin uutena kaupasta. :)


p.s. Piipahdin Koodissa BEdesign + Saana ja Olli Pop up shopissa. Upeita tuotteita molemmilla ja miten ihanasti sopisivatkaan jälkimmäisen tyynyt tänne meidän mökille, mutta olin pihillä päällä... Saavat nämä ikivanhat, mutta hyväkuntoiset Linumin tyynyt täällä vielä pelittää...

I've been looking for "something" to put on this empty wall at our cottage. Well, this something found me at a flea market this week. Cost five euros. Has obviously had a life before coming here, but I don't mind. I prefer it this way to having bought it new.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Vähän relaamistaHieman rentoutumistakin on harrastettu kesken projektien, mutta uutta projektia pukkaa ihan kulman takaa... No, liukuväriteemalla jatketaan ja hirressä riippuu nyt Lontoon tuliainen, aurinkoisen kesän pelastaja Gapilta. :) Aivan ihana!Myös kasaantunut lukemattomien sisustuslehtien (kyllä!!!) pino on pienentynyt, mökillä on jotenkin enemmän aikaa lueskella niitä, vaikken lomalla olekaan.
Tässä vielä "mun maisema", eli se, minkä katseluun lukutuolini viritän.

Seuraavaksi juttua siitä tulevasta projektista sekä sadepäivän kirpparilöydöistä! :)

Have spent relaxing times at our cottage. The first picture shows a hat I got at Gap in London - perfect for a sunny day and reading interior design magazines that have been piling up (!!) at home, but here I find the time to read them. :) And last, "my view"  - the place I set my chair when I read. As for the blog - some more projects to come and a rainy day's second hand finds. Stay tuned. :)

torstai 6. kesäkuuta 2013

Mökin maalausta
Mökin väritys ei ole missään välissä ollut ihan meille mieleinen - emme siis sitä ole valinneet. Hunaja on vanhan värin nimi. Nyt pinta alkoi olla uutta käsittelyä vaille, saamme vihdoin myös mökille uuden värin. Tässä before-kuva:

Viime vuonna menivät terassikalusteet kelonharmaiksi, mutta mökki halutaan vielä tummemmaksi, melkein hiilenmustaksi. Tässä ensimmäisen kerroksen jäljiltä yksi seinä, ikkunan karmit menevät myös samalla värillä, vaikka tuossa eivät olekaan.
Siinä onkin myös tiskipöytä in action, kuivatusvaihe meneillään... ;)
Miltäs uusi väri vaikuttaa?
We never really liked the cottage's colour (it was chosen by the previous owners). Now the surface needed some work and we finally get to have the colour we wanted - charcoal black. The first pic is "before" and the other two after one coat. In the pics you can also see the dishes drying out... ;)  So, the new colour, do you like it?