maanantai 29. huhtikuuta 2013

Maailman kaunein esine -haaste

Sain Inspired by Love -blogin Sannalta haasteen, jossa pitää esitellä - niinkin vaatimattomaton juttu kuin - maailman kaunein esine. :)

Haaste on lähtöisin Form Follows Function -blogin Tuijalta ja kuuluu näin:"Nostetaanpa  esille yksi  kaluste, valaisin tai sisustusesine, joka ei esiinny jokapäiväisissä postauksissa ja koitetaan laajentaa kauneus- ja designkäsitystämme. Annetaan tilaa upeille kalusteille, myös niille vähemmän tunnetuille tai tällä hetkellä unohduksissa oleville.  Mitään muita kriteereitä esineelle en sen tarkemmin määrittele. Se voi olla niin klassikko menneiltä vuosikymmeniltä, kuin isoisäsi itse tekemä kaluste tai mitä tahansa siltä väliltä. Mikä tahansa esine tai kaluste, joka ansaitsisi, ei sen enempää eikä vähempää, kuin maininnan "Maailman kaunein esine". Hiukan mahtipontista ja liioiteltua, mutta menköön."
Kypsyttelin tätä valintaa mielessäni jonkin aikaa ja palasin ajatuksissani aina vaan uudestaan tähän Flosin 2097 kattokruunuun. Sen on suunnittellut Gino Sarfatti vuonna 1958.
Tämä valaisin toki esiintyy sisustuslehdissä, mutta ei ole kuitenkaan mielestäni mikään varsinainen trendiesine.

Miksi tämä valaisin sitten olisi maailman kaunein esine? Minulle siinä on sopivasti sekoitettuna monimuotoisuutta, yksinkertaisuutta, mielenkiintoa, luksusta ja askeettisuutta. Muotoilu ei kyllästytä vuosien ihailun jälkeen ja valaisin sopii monenlaiseen ympäristöön.

Jos en olisi löytänyt olohuoneeseen siellä nyt olevaa Hans Agne Jakobsenin vintage-kattokruunua, tämä olisi varmasti edelleen "haavelistalla" meille...


Laitan haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:

Hedda's
Kolme kyynärää
MRS K and her life
piSaRoita
Puistolassa.I recieved a challenge from the lovely Inspired by Love blog. I was supposed to choose and present to my readers the most beautiful object in the world!! I chose the 2097 chandelier by Flos. It was designed in 1958 by Gino Sarfatti. To me it's an interesting combination of multiplicity, simplicity, luxurity and aschetism. The design doesn't get old even after years and years of drooling over it... If I hadn't found the vintage chandelier by Hans Agne Jakobsen we have in our living room, it would definitely still be on my list...

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ilta-aurinko
Kun asuu talossa ensimmäistä vuotta, niin kaikki vuodenajat ovat jotenkin aika jänniä. Meillä koetaan nyt ensimmäiset kevään ja kesän ilta-auringot olkkarissa.

Nappasin sisältä käsin muutaman kuvan ulos ikkunoista.


Aurajoki on sula ja välkkyy kauniisti tuolla alhaalla.


Auringonlasku näkyy kauniisti päätyterassin ikkunoista.Uusi sohvakin on nyt terassilla, päälliset vielä muoveissaan suojassa ja lasten tavarat iloisesti sikin sokin.Ihan kohta se on. Kesä.It's getting closer and closer to summer. The sun has begun to reach our living room in the evening through the terrace window. The new sofa has arrived on the terrace, but the pillows are still covered in plastic because of rain - and of course all the kids' stuff is lying everywhere... But it will soon be here. Summer.

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

SisalLove
Kirjoittelin edellisessä postauksessa sisal-mattohaaveista eteiseen. Tässä ihanat mallipalat
Mattoliike Sepristä. (Mallipalojahan en siis varsinaisesti alunperin hakenut omaa kotia varten..... Hups...)
Tuossa vaaleimmassa matossa on myös villaa ja se on aivan ihana livenä, mutta luulen, meidän eteiseen haluaisin jotain tummempaa heppatapetin kaveriksi.Ikean Morum-matto, hutiostos (nyt jo muutaman kuukauden jälkeen purkautumia pinnassa, normaalikäytön jäljiltä) menisi ulkokäyttöön, siihen se siis kuvauksen mukaan myös sopii - kunnes kuluu loppuun.

Taidan jo tietää oman suosikkini...Thinking about a sisal carpet in our main entrance hall. The one we have there now is from Ikea and its quality has failed us. I think I already know which one is my favourite!


perjantai 5. huhtikuuta 2013

Pelastettu vitriini


Tämä kaunis vitriini pelastui roskiin menolta, kun "hyvinkouluttu" (eli tiesi, että rakastan vanhoja huonekaluja) naapurimme hoksasi tarjota sitä minulle! Kiitos R! :)Vitriiniä oli alettu maalaamaan valkoiseksi, mutta homma oli jäänyt kesken. Mies hioi ja lakkasi sen, tosin osittain valkoista maalia jäi hyllyille ja taustaan näkyviin. Täytin sen kirjoilla ja laitoin meidän yläkerran oleskelu/vierashuoneeseen. Tämän tilan sisustus on ollut kesken, mutta heti näyttää tuon vitriinin kanssa paremmalle, koska se sopii mittasuhteiltaan paremmin tilaan kuin aiemmin tuossa ollut hylly.


Aurinkoista viikonloppua!This beautiful cabinet was about to be thrown away, but luckily my neighbour thought of me - she knows how much I love old furniture. Now it's filled with books in our upstairs living/guest room.