keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Halvat huvit


Kylppäri koki tänään pitkään kaipailemani asustamisen, kun Marseille-saippuapullosta loppui saippua. Lumipalloefektillä mentiin.
Eli kaapista löytyi sellainen edullinen markettisaippuatonkka, josta täytin tuon pullon ja kas, sävyhän olikin trendikkään koralli! Valitettavasti kamera ei tallentanut sävyä täydellisesti, sillä luonnossa se on vaaleanpunaisempi, eikä noin oranssi kuin kuvissa. Siis täydellinen koralli. :)


H&M:ltä juuri tulleet muutaman euron tuikkukipot näyttivät heti olevan entistä enemmän edukseen tuon korallin saippuapullon kanssa, mutta tuntui siltä, että ne kaipaisivat vielä jotain kaveria, ettei kokonaisuudesta tule liian H&M katalogimainen. ;)"Se jokin" oli tässä tapauksessa kesällä kirpparilta löytynyttä koristelasia, maksoi jonkun euron ja ei ollut vielä löytänyt käyttötarkoitusta.Nyt olen tyytyväinen! :)


The Marseille soap container ran out of soap. I filled it with this cheap market soap that turned out to be a perfect coral shade!  The candle holders from H&M that cost like a few euros looked good with the coral soap, but needed something to make it less like a catalogue, so I put this old glass plate (equally cheap) I found at the flea market last summer to go with them. One of the cheapest make overs ever! Love it!

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Hayn ihanat keittiöpyyhkeet


Hetki sitten Finnish Design Shopin alesta tilaamani Hayn keittiöpyyhkeet olivat tosi positiivinen yllätys. Kangas on ensinnäkin tosi laadukkaan oloista ja pehmeää ja värit aikasta herkulliset, vai mitä tykkäätte tästä pinkistä Gradient-pyyhkeestä?
Toisesta pakkauksen pyyhkeestä löytyy sinivihertäviä sävyjä, jotka itsestään selvästi istuvat meidän keittiöön, mutta niin vaan tuota pinkkiäkin pilkahtaa ruokailutilan taulussa, joten ei jää liittymättömäksi tämäkään pyyhe.


Näitä voisi haluta lisääkin.... :)I love this kitchen towel by Hay. It's the best kitchen towel I've ever had. :) The fabric is superb and the pink is... Could have more of these...

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Hän on täällä - herkkunaulakko Matégot!


Viime äitienpäiväksi mulle luvattiin lahjaksi naulakko "of my choice". Silloin piti muuton olla lähellä ja eihän siinä sitten niin käynytkään, joten meinasin unohtaa koko homman. Jostain se kuitenkin muistui mieleen ja nyt vihdoin on saatu ihana Matégot seinään!Ja tässä eteistä vähän laajemmin. Huomatkaa imurin johto pistorasiassa... ;)

Lipaston päällä on sekalainen valikoima lasiesineitä, joihin voi laskea kaikennäköistä kamaa. Jotenkin mukavampi, että ne tavarat ovat niissä, kuin vapaasti tuossa lipaston päällä.

Huomaan nyt, että kuvista uupuu kokonaan ulko-ovi, sekä valkoinen, vetimetön kaapistoseinä, mutta niitä sitten toisella kertaa. Olin vissiin niin naulakon lumoissa, kun kuvailin!

On se vaan hieno...!My new pet has arrived... It's the Matégot Coat Rack by Gubi! I think it's my favourite piece in the house!

perjantai 18. tammikuuta 2013

Puita takkaan!

Ei tullut "Kantoa" meille, kuten joskus pohdin, koska ratkaisu löytyi taas lähempää kuin lähin puhelin!


Iskältä on saatu mökillekin näitä hänen tekemiään puunkantotelineitä, ja tykkään niistä myös patinoituneina, mutta aika ihana on tämä vaalea, tuore versiokin!Joskus puunkantotelineessä voi olla villimpikin meno...Näille Ninjagoille ei ole vissiin käynyt oikein hyvin taistelussa!Mukavaa viikonloppua! :)We got something to carry the fireplace wood in - made by my dad! Sometimes there's something other than wood there - these Ninjagos obviously weren't lucky in their battle...


keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Seuraava asiakas!Lupasin jokin aika sitten laittaa kuvia meidän koko keittiöstä. Eli tässä se tulee, meidän keittiömme, jossa on laskutilaa vaikka muille jakaa ja se on kiva juttu se. :)

Keittiötä valitessa meillä oli kaksi vaihtoehtoa rakennusliikkeen puolesta - Topi tai Parma. Vaaka kallistui Topin suuntaan, heillä oli juuri uutuuksia tullut ja Parmalla taas silloin niitä vasta odoteltiin. Turun Topilla meitä palveli Marika ja voin suositella. :) Haluttiin edellisessä kodissa hyväksi todetut AEG:n koneet, joiden rosteripinta on erittäin käyttäjäystävällinen, eli niitä sormenjälkiä tosiaankin jää hyvin vähän ja ne vähät saa mikrokuituliinalla tosi helposti pois. Ovat joo aika toista maata kuin tuo Lapetekin liesituuletin, joka tarttis käsitellä jollain aineella...

Seinäke erottaa keittiön olkkarista ja hyvä niin. Seinäkkeen takana on senkki ja näkymä olkkarista keittiön suuntaan on tosi rauhallinen, kun oikeastaan vain yläkaappeja näkyy.
Jaa että mikä seuraava asiakas? No, oltiin sunnuntaina miehen kanssa Ikean poistopisteessa ja mies sieltä näytti mulle jotain naureskellen tyyliin, että tällaisiakin täällä myydään... No totta kai se lähti mukaan! "SEURAAVA ASIAKAS"-kapula, vain 50 centtiä!Sitä paitsi se kuvastaa erinomaisesti meidän keittiöelämää!This is our kitchen. The newest arrival there is the NEXT CUSTOMER ("seuraava asiakas") sign from Ikea. Cost 50 cents. My husband found it at the sales corner and laughed at it. I said - Great - we'll take it! Describes well our kitchen activity - the sign, I mean.sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Liitutaulu, custom made :)
Mattamustan kaipuuta lievittämään sain ruokailutilaan liitutaulun vanerista, mittatilaustyönä. :)

Toteutuksen sai taas kerran tehdä mies. Nyt ruokailutila tuntuu "valmiilta".
Tykätään ruokailutilasta paljon, siinä on tosi kivasti tilaa liikkua.

Ja valoa. Screen-kaihtimet toimivat päivällä kivasti, kun aurinko ei häikäise. Pimeällä niistä kyllä näkee ihan liikaa sisälle. Näkösuojana toimivat ainoastaan etäämmältä.
Nyt yläkerran aulan "tapettiprojektiin", jos sen vaikka saisi kohta valmiiksi... Kyllä, jotain mattamustaa tekeillä!

perjantai 11. tammikuuta 2013

Tuleeks tätä ihan joka huoneeseen...

... kyseli mies. Joo, myönnetään, dc-fixistä tuli vähän pakkomielle... mutku se on niin kivaa ja halpaa!!

Pojan huoneen viirin näytinkin teille jo, tässä työhuoneeni salmiakit....... ja tytön huoneen pisarat.


Vielä on (ainakin) yksi juttu tulossa, mutta se on vielä kesken... Siitä tulee "tapettia" eteisaulaan!

torstai 10. tammikuuta 2013

Bianco Blu

Eilen oli Fiskarsissa verrattain hiljaista, mutta minä ja muut matkalaiset teimme mahtavia löytöjä Lasistudio Bianco Blussa. Vai mitä tykkäätte tästä oranssista ihanuudesta?


Koska ostoksia on tullut tässä viime aikoina tehtyä, jätin paikan päälle muut ihanuudet, kuten lasipyramidit, timantit, tuikkulyhdyt ja muut...

Terkkuja vaan sinne Fiskarsin suuntaan! :)

maanantai 7. tammikuuta 2013

Lempiastiani-haaste

...ja heti perään toinen haaste...

Sain aivan liian pitkän aikaa sitten Puistolan Petralta haasteen lempiastioistani. Toteutus kesti pitkään, koska astiamme olivat vielä monta kuukautta sen jälkeen muuttolaatikoissa, mutta nyt sain lempparit kuviin! :)

Eli kuten Petrakin, en nyt kerro niistä astioista, joita haluaisin kotiuttaa, vaan niistä omien kaappien lemppareista. 

Ekaksi Kastehelmi-lautaset. Näitä sain kymmenen kappaletta Mummin ja Ukin mökiltä, kun se vaihtoi omistajaa kohta kymmenen vuotta sitten.
Sain joskus vuosituhannen vaihtumisen aikoina silloin Iittalalla työskennelleeltä kummitädiltäni lahjaksi kuusi viinilasia. en ole nähnyt näitä missään. Muoto on samankaltainen kuin Mondo-laseissa, mutta ovat kirkkaat ja jalassa valkoinen vinoraitakuvio. Kaikki kuusi ovat säilyneet ehjinä, mikä on jonkinasteinen ihme...

Alemmassa kuvassa viinilasilla on seuranaan skumppalasi, jossa vähän samaa fiilistä tuon raidan takia. En muista, mistä nämä on ostettu, mutta jostain sisustusliikkeestä Helsingistä.


Jouluna uudeksi suosikiksi nousivat "Stadionklubbarna"-lasit, jotka ovatkin astiakaappimme uusinta uutta suoraan seitkyt-luvulta, mutta siis me saatiin ne nyt. Silloin näitä sai aina kun voitti Tukholman Stadionilla ja minä sain näistä nyt kuusi ja veljeni kuusi. Taustalla Mummin ja Ukin mökiltä myöskin kotiutettu tummanvioletti lasi, joita meillä on neljä.
Lemppareihin pääsevät myös ABC-astiat. Noita isoja meillä on neljä, joten niitä on joskus käytetty myös ruokalautasina. Nämä ovat myös olleet meillä jo opiskeluajoista (joiden päättymisestä on siis jo kymmenen vuotta), mutta kyllästymisen merkkejä ei ole havaittavissa. :)

Perushyviä astioita ovat valkoiset Teemat, joita meiltä löytyy kattava lautassarja ja syvinä lautasinä meillä on Arabian Verandaa, jossa on sama muotoilu kuin Arcticassa.
Uusiksi lempiastioiksi toivon kahvimukeja, vahvana suosikkina Marimekon mustavalkoinen Siirtolapuutarha, siis se Räsymatto-kuosi. KoKo-mukeista avauduinkin keväällä ja ne ovat jo lähteneet uuteen kotiin Jennille. Tällä erää meillä kahvit juodaan siis joko lattelaseista, asetillisista Verandoista (jotka kyllä ovat ihan nätit, ne siis eivät ole Arctican malliset) tai sitten sekalaisista lasten posliinimukeista.... you know, muumimukit jne... eli aika pian olis kiva saada jotkut järjelliset kahvimukit taloon. :)

Nyt en tiedä, missä kaikkialla tämä haaste on jo kiertänyt, joten haastan fiilispohjalta viisi blogistia, joiden lempiastiat näkisin mielellään :)

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Asennetta, mattamustaa... Uusi sisustusvuosi alkoi jo!


Joulu meni jo, ja samalla alkoi täällä fiiliksen vaihto kodissa vähän ronskimmalla otteella. Mattamustan kaipuu iski jälleen ja muutenkin kaiken pehmeämmän raikastaminen jollain vähän särmikkäämmällä. Ensimmäiset askeleet otettu jo, ensin edullisesti Etolasta dc fixillä - tuli pojalle viiri, tytölle pilvi ja pisaroita, sekä mulle työhuoneeseen salmiakkikuviota mustalla ja keltaisella.


Pojan huoneen esittelin juuri tällä viikolla ja mun mielestä tuo viiri kyllä viimeistelee tilan ja sopii tuohon kuin nenä päähän!

No sitten tänään tuli sähköpostiin ale-ilmoitus eräästä Finnish Design Shopista, josta lähti tällainen tilaus:

Kollaasin kuvat: www.finnishdesignshop.fi


Matégot-naulakkoa olen haaveillut jo pitkään (niin no, se ei kylläkään ollut alessa, mutta naulakko me tarvitaan...) ja tuo Work Lamp on myös kummitellut mielessä, ja onneksi meillä oli vielä tarvetta uusille valaisimille, nyt kun tuo hintakin oli vähän kivempi. Hayn keittiöpyyhkeitä olen katsellut myös sillä silmällä ja keittiöpyyhkeitäkin me ihan oikeasti tarvitaan. :) Järkiostoksia siis ihan puhtaasti... (heh heh)

Makkarista lähti vihdoin pois värikäs valoverho ja odottelen H&M Homen tilauksen saapumista, joka viimeistelee uuden tummanharmaa/beige/ruskea/valkoisen värityksen ja sitten laitan kuvaa tänne muutoksesta.

Näillä sisustusfiiliksillä tähän vuoteen, mites te muut, tuliko teille joulun jälkeen uudistustarve kotiin?perjantai 4. tammikuuta 2013

Inspiraatio iski

En ole tosi pitkään aikaan maalannut, mutta tänään aamulla herätessäni tuli sellainen fiilis, että NYT. Tiesin jopa heti jo aika tarkkaan myös että mitä.

Geometrisiä muotoja, pastellia, mustaa.


Randomina meni, en suunnitellut sen enempää.


En ole kyllä ihan varma, että onko se vielä valmis.
Samalla työhuoneeni pääsi ensi-esiintymään blogiin :) Se on vihdoin päässyt muuton jälkeisestä romuvarasto-statuksestaan ja siellä voi jo oikeasti tehdä jotain. :) Muutamia tauluja siellä vielä odottelee paikan löytymistä tai varastoon viemistä, mutta muuten on roinat löytäneet paikkansa.
Ei tullut sitten vaaleanpunaista työtuolia tai Ikean pukkijalkatyöpöytää, kuten joskus mietin, vaan aarreaitta-osastoa, eli työpöytä ja tuoli sieltä. :) Valkoinen screen-verho laitettiin estämään auringon porottelua (wishful thinking...) ja vanhan kodin olkkarissa olleet valkoiset pellavaverhot kaveriksi. Kesällä kirpparilta löytynyt varjostin löysi tiensä tänne ja sai päivänvaloa sisäänsä. Työpöytävalaisin puuttuu vielä. Magneettilistat ja magneetit ostin Ikeasta työhuonetta varten. Vanhan kodin työhuoneesta tuodut pari Billy-kirjahyllyä vitriiniovilla säilyttävät tavaraa ikkunan vastaisella seinällä.Vähän on vielä autiota tuossa työpöydän takana, joten projektia riittää!


keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Pojan huoneessa

Pojan huone koki aika ison muutoksen pikkupojan huoneesta eskarilaisen huoneeksi. Alunperin olin ajatellut, että mennään vielä vanhalla vihreä-turkoosilla värikombolla, mutta sitten lumipalloefekti iski ja huone uusiutui heti muuton jälkeen.Marimekon tapetti löytyi Teatterin valikoimista, tosin pienen väännön jälkeen - poika kun olisi halunnut kirkkaan punaista... Meillä oli tapettikirja vissiin pari kertaa kotona ja sieltä sitten lopulta löytyi tämä sekä poikaa että äitiä miellyttävä tapetti. Kuten ennustin, on pojan kirkkaanpunainen kausi jo ohi ja tilalle on tullut uusia lempivärejä kuten sininen, musta ja harmaa, ja näitä löytyykin sitten uudesta huoneesta. Uusi työtuoli on iskän mustaksi maalaama vanha putkituoli, kirjoituspöytä oli jo vanhassa huoneessa.

Pojan huoneen "herkku" on mielestäni vanhempieni aarreaitoista saatu vanha koulukartta. Eskarilainen sai myös joululahjaksi uuden kellon, joka raaskittiin just ja just laittaa koskemattomaan tapettiseinään...

Jatkettava lastensänky on vielä toistaiseksi käytössä ja siinä jo vanhassa huoneessa ollut sininen fleecehuopa päiväpeittona.


Ja tietysti Konttori & Pajasta viime synttäriksi hankittu Fermin Mr Large Robot päivystää paikallaan

Vanhan kodin työhuoneessa meillä oli Billy-kirjahyllyjä, joista yksi pääsi nyt pojan kirjoja ja sarjiksia säilyttämään. Sängyn päällä on omaa taidetta kehystettynä ja tärkeitä juttuja magneettitaulussa. Seinälle tulossa vielä "taidetta" lähiaikoina (Etolassa käyty tänään ostamassa mattamustaa seinätarraa leikeltäväksi!)...Halusin lastenhuoneeseen hyvän valon ja pojan vanha, sininen varjostin ei sellaista antanut, joten uusi valaisin haettiin Ikeasta ja siihen sisään päivänvalopolttimo. Mustavalkoharmaaraidallinen matto löytyi Turun Tapetti ja Matosta ja vanhalle automatolle sanottiin heipat. Uudet verhotkin hankittiin vanhojen vihreiden tilalle.Lattialla on kivasti tilaa leikkiä, kun vanhan huoneen vihreä Stuva-arkku lähti kierrätykseen.

Ja lempparilelut ovat tietysti esillä silloin kun pöydällä ei askarrella.Tällä hetkellä Ninjago on POP!