maanantai 1. heinäkuuta 2013

Mökkikeittiö uudistui


Tänä kesänä se tapahtui. Mökkikeittiön vanhat kaapinovet saivat lähtöpassit!
Vanhat ovet (olivat mökissä kun sen saimme) olivat hieman tunkkaisen sävyiset valkoisten kodinkoneiden kanssa ja myöskään niiden peilikuviot ja alumiinivetimet yhdisteltynä hirsimökkiin eivät oikein miellyttäneet. Tässä siis ENNEN-kuva:

Uudet ovet ja vetimet löytyivät paikallisesta liikkeestä, Gloria-keittiöiltä Raumalta. Ovi on laakaovi ja sävynsä puolesta passaa hyvin valkoisten kodinkoneiden kanssa. Myös vetimet maalattiin valkoisiksi.

Hirsiseinät ovat aika hallitseva elementti pikkumökissä, joten valkoinen raikastaa siellä ihanasti. En voi edelleenkään sanoa olevani noiden kirsikkarunkojen fani yhdistettynä hirteen, mutta menevät paremmin nyt kun ovet ja vetimet on uudistettu.
Ja kyllä, lisää tekstiiliuudistusta, Saana ja Olli keittiöpyyhehän se siinä... Sattumalta ihanasta raumalaisesta Busstop-liikkeestä löytyi näitä alennuksessa ja olihan siihen tilaisuuteen tartuttava!! (Toisesta kuvakulmasta löytyy lisää Saanaa ja Ollia ja muitakin ostoksia tuli Busstopissa tehtyä, mutta niistä myöhemmin... ;) )

Ruokailutila on säilynyt entisellään, mutta sen viereen laitettiin poljinroskis, jonka metsästäminen Raumalta oli aikamoinen operaatio... Olisin halunnut valkoisen, mutta tämä oli ainoa tarpeeksi suuri, joka tuli vastaan. No, on ainakin sata kertaa käytännöllisempi kuin vanha systeemi, eli kulmakaapissa ollut irtonainen roskasanko...

Siinäpä se. Pikku hiljaa mökistä alkaa muotoutua enemmän meidän näköinen, mutta vielä riittää projektia. Tärkeintä mökillä kuitenkin on kesästä nauttiminen järven rannalla, joten ei ole kiirettä. :)


Lämpöistä viikkoa kaikille! :)

We got new doors and handles to our cottage kitchen corner. The old ones can be seen in the second picture (they were there when we moved in and I never liked them). Little by little the cottage is starting to look the way I/we want it to, but still lots to do... Well,  the most important thing there is to enjoy summer by the lake, so there's no rush. :)

6 kommenttia:

 1. Kivasti muuttui mökkikeittiö.
  Osuin sivuillesi haun kautta kun etsin sopivaa maalia omaan saunamökkiimme. Kirjoitit, että olette käyttäneet hiilenmustaa, mutta kerrotko tarkemmin mikä maali on kysessä? Oletteko olleet tyytyväisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tuote on kuulemma (siis kertoo mieheni) Valtti Piki, eli puunsuoja. Ei haise siis maalatessa juuri miltään. Vaihdoimme tuotetta kesken kaiken, eli tuo noissa aiemmissa kuvissa oleva ei ole se, mitä lopulta käytettiin. Mutta tuo Valtti siis oli hyvä. Laitan kuvia lähes valmiista mökistä lähipäivinä! :)

   Poista
 2. Raikastuipa kivasti. Niin en ole vielä saanut uutta mattoa kuvattua, koska kamera hajosi. Muutama päivä vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Olen kyllä tyytyväinen mattovalintaan, näitä kuviakin katsellessa. Sen sijaan tuo mökin lattialaminaatti on AIVAN väärän värinen... ;)

   Poista
 3. Ihanaa mökkikesää teille! Olen hengessä mukana seuraamassa mökkijuttujanne. Meillä on saman suuntaisia hankkeita käynnissä (mm. terassin "Kelottelua" ja tummanharmaata Valttia punertavan hirsimökin pintaan...).
  Haarkitsen vakavasti myös sisäpintojen (meillä tunkkaisen keltaiset/punaiset/läikikkäät 25 v. mäntypaneelit) maalaamista mutta toistaiseksi olen tyytyynyt kalusteiden maalaamiseen ja tekstiilien raikastamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kun jätit kommenttia! Tosiaan samanlaiselta projektilta kuulostaa. :)

   Meillä on nuo hirsiseinät ihan ok kunnossa ja itse asiassa pidän niistä, mutta en tykkää tuosta keittiön toisen puolen taustalla olevasta "feikkihirrestä", jota on saunan vastaisen muuriseinän päällysteenä. Mutta joo, it's complicated... ;) Onneksi tosiaan kalusteilla ja tekstiileillä saa ilmettä vaihdettua!


   Ihanaa mökkikesää myös teille!!

   Poista