sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mattohankintaa


Mökin vanha puuvilla-paperinarumatto palveli hyvin ja pitkään, mutta siinä oleva suuri tahra oli sen verran häiritsevä, että se laitettiin vihdoin vaihtoon.

Tilalle haettiin mattoa paikallista liikkeistä. Asioin aika harvakseltaan Iskussa (vaikka esim. heidän keittiönsä ovat mielestäni hienoja), mutta nyt sitten mentiin Rauman Iskuun hakemaan ehdokkaita. Saimme kolme mattoa kotisovitukseen ja oikein hyvää palvelua muutenkin. :)

Ensimmäinen matto oli puuvilla-juuttimatto, nimeltään Pellinki. Hyvin samat sävyt kuin vanhassa matossa, mutta hanhensilmäkuviosta sentään vähän vaihtelua. Periaatteessa ei pestävä, mutta toki puuvillaosuuksia voi puhdistaa.


Toisessa kuvassa raidallinen Vire juuttimatto, joka toi mielenkiintoista ilmettä tuon kasvitaulun kanssa, mutta ei voi pestä, eikä niin mukava jalan alle, kuin Pellinki.
Kolmas vaihtoehto oli raikkaan sävyinen muovimatto, joka oli yllättäen lasten suosikki tuntumaltaan. Muovi ei kuitenkaan tuntunut ajatuksena niin hyvältä materiaalilta ja matto oli ehkä hieman kliinisen oloinen tähän mökkiin, vaikka sävyt menivät yksi yhteen tuolien ja pehmusteiden kanssa.

No lopulta päädyttiin siis Pellinki-mattoon. Vaikka onkin aika samaa sorttia kuin vanha matto, niin tunnelma on oikea ja vaikuttaa myös sopivan anteeksiantavaiselta näihin olosuhteisiin. :)

Tulossa lähitulevaisuudessa muutakin kuin mökkijuttuja, lupaan! :) Mukavaa alkavaa viikkoa!


Tried out three carpets at the cottage. Went for the one in the first and the last picture. Promise to blog some non-cottage-stuff in the near future as well... ;)


4 kommenttia:

 1. Hyvä valinta! :) Kakkonen oli myös kaunis, mutta kokonaan ei-pestävä on ainakin mökkipuuhissa vaarallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)

   Niinpä. Värinsä puolesta toki anteeksi antava jonkin verran, mutta...

   Poista
 2. Minulla odottaa noutoa valkoinen Pellinki-matto. :) Tulehan kurkkimaan miltä se meillä näyttää. Postaus tulee parin päivän sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, kiva! :) Mä jouduin vähän odottelemaan niitä kaapinovia, ennen kuin hain matot kotisovitukseen ja meinasi käydä niin, ettei sopivaa kokoa löytynyt myymälästä, mutta löytyi sitten kuitenkin, yhden ruokaryhmän alta...

   Tulen kurkkimaan, millainen on teidän ympäristössä! :)

   Poista