maanantai 29. huhtikuuta 2013

Maailman kaunein esine -haaste

Sain Inspired by Love -blogin Sannalta haasteen, jossa pitää esitellä - niinkin vaatimattomaton juttu kuin - maailman kaunein esine. :)

Haaste on lähtöisin Form Follows Function -blogin Tuijalta ja kuuluu näin:"Nostetaanpa  esille yksi  kaluste, valaisin tai sisustusesine, joka ei esiinny jokapäiväisissä postauksissa ja koitetaan laajentaa kauneus- ja designkäsitystämme. Annetaan tilaa upeille kalusteille, myös niille vähemmän tunnetuille tai tällä hetkellä unohduksissa oleville.  Mitään muita kriteereitä esineelle en sen tarkemmin määrittele. Se voi olla niin klassikko menneiltä vuosikymmeniltä, kuin isoisäsi itse tekemä kaluste tai mitä tahansa siltä väliltä. Mikä tahansa esine tai kaluste, joka ansaitsisi, ei sen enempää eikä vähempää, kuin maininnan "Maailman kaunein esine". Hiukan mahtipontista ja liioiteltua, mutta menköön."
Kypsyttelin tätä valintaa mielessäni jonkin aikaa ja palasin ajatuksissani aina vaan uudestaan tähän Flosin 2097 kattokruunuun. Sen on suunnittellut Gino Sarfatti vuonna 1958.
Tämä valaisin toki esiintyy sisustuslehdissä, mutta ei ole kuitenkaan mielestäni mikään varsinainen trendiesine.

Miksi tämä valaisin sitten olisi maailman kaunein esine? Minulle siinä on sopivasti sekoitettuna monimuotoisuutta, yksinkertaisuutta, mielenkiintoa, luksusta ja askeettisuutta. Muotoilu ei kyllästytä vuosien ihailun jälkeen ja valaisin sopii monenlaiseen ympäristöön.

Jos en olisi löytänyt olohuoneeseen siellä nyt olevaa Hans Agne Jakobsenin vintage-kattokruunua, tämä olisi varmasti edelleen "haavelistalla" meille...


Laitan haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:

Hedda's
Kolme kyynärää
MRS K and her life
piSaRoita
Puistolassa.I recieved a challenge from the lovely Inspired by Love blog. I was supposed to choose and present to my readers the most beautiful object in the world!! I chose the 2097 chandelier by Flos. It was designed in 1958 by Gino Sarfatti. To me it's an interesting combination of multiplicity, simplicity, luxurity and aschetism. The design doesn't get old even after years and years of drooling over it... If I hadn't found the vintage chandelier by Hans Agne Jakobsen we have in our living room, it would definitely still be on my list...

10 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta ja hieman hankalastakin haasteesta, Liisa! :) Kauniita esineitä on niin paljon, että minkä niistä valitsen omasta mielestäni maailman kauneimmaksi... Miettimään vaan, kyllä se sieltä löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos toteutat! :) Kyllä oli haastava haaste, mutta fiilispohjalta se lähtee... :)

   Poista
 2. Kauniin esineen valitsit!

  Kiitos haasteesta. Koitan vastailla siihen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että joku muukin tykkkää ;)

   Odotan mielenkiinnolla, mitä valitset!!

   Poista
 3. Kaunis valaisin kun on tilaa ympärillä! Kiitos haasteesta. Hivenen vaikealta tuntuu valita yhtä kauneinta. Yritän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jonkun verran tilaa vaatii. :) Vaikea on haaste, mutta kliseisestihän se kauneus on katsojan silmässä..

   Poista
 4. Uu, kiitos haasteesta! Onpa haastava :) Mutta mukava, täytyy miettiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lopulta oli kiva haaste, vaikka ensiksi tuntuiksin siltä, että a-pu-a... :) Kiva nähdä, mihin päädyt!

   Poista
 5. Ihan sun näköinen lamppu, ei ollut mikään yllättävä valinta :) Se on varmaan aika iso, eli vaatii korkean tilan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Niin on joo! Pienempi versio on 88 leveä ja 72 korkea, eli ei nyt ihan mahdoton, kun on niin ilmava kuitenkin.. ja kaunis!!

   Poista