maanantai 7. tammikuuta 2013

Lempiastiani-haaste

...ja heti perään toinen haaste...

Sain aivan liian pitkän aikaa sitten Puistolan Petralta haasteen lempiastioistani. Toteutus kesti pitkään, koska astiamme olivat vielä monta kuukautta sen jälkeen muuttolaatikoissa, mutta nyt sain lempparit kuviin! :)

Eli kuten Petrakin, en nyt kerro niistä astioista, joita haluaisin kotiuttaa, vaan niistä omien kaappien lemppareista. 

Ekaksi Kastehelmi-lautaset. Näitä sain kymmenen kappaletta Mummin ja Ukin mökiltä, kun se vaihtoi omistajaa kohta kymmenen vuotta sitten.
Sain joskus vuosituhannen vaihtumisen aikoina silloin Iittalalla työskennelleeltä kummitädiltäni lahjaksi kuusi viinilasia. en ole nähnyt näitä missään. Muoto on samankaltainen kuin Mondo-laseissa, mutta ovat kirkkaat ja jalassa valkoinen vinoraitakuvio. Kaikki kuusi ovat säilyneet ehjinä, mikä on jonkinasteinen ihme...

Alemmassa kuvassa viinilasilla on seuranaan skumppalasi, jossa vähän samaa fiilistä tuon raidan takia. En muista, mistä nämä on ostettu, mutta jostain sisustusliikkeestä Helsingistä.


Jouluna uudeksi suosikiksi nousivat "Stadionklubbarna"-lasit, jotka ovatkin astiakaappimme uusinta uutta suoraan seitkyt-luvulta, mutta siis me saatiin ne nyt. Silloin näitä sai aina kun voitti Tukholman Stadionilla ja minä sain näistä nyt kuusi ja veljeni kuusi. Taustalla Mummin ja Ukin mökiltä myöskin kotiutettu tummanvioletti lasi, joita meillä on neljä.
Lemppareihin pääsevät myös ABC-astiat. Noita isoja meillä on neljä, joten niitä on joskus käytetty myös ruokalautasina. Nämä ovat myös olleet meillä jo opiskeluajoista (joiden päättymisestä on siis jo kymmenen vuotta), mutta kyllästymisen merkkejä ei ole havaittavissa. :)

Perushyviä astioita ovat valkoiset Teemat, joita meiltä löytyy kattava lautassarja ja syvinä lautasinä meillä on Arabian Verandaa, jossa on sama muotoilu kuin Arcticassa.
Uusiksi lempiastioiksi toivon kahvimukeja, vahvana suosikkina Marimekon mustavalkoinen Siirtolapuutarha, siis se Räsymatto-kuosi. KoKo-mukeista avauduinkin keväällä ja ne ovat jo lähteneet uuteen kotiin Jennille. Tällä erää meillä kahvit juodaan siis joko lattelaseista, asetillisista Verandoista (jotka kyllä ovat ihan nätit, ne siis eivät ole Arctican malliset) tai sitten sekalaisista lasten posliinimukeista.... you know, muumimukit jne... eli aika pian olis kiva saada jotkut järjelliset kahvimukit taloon. :)

Nyt en tiedä, missä kaikkialla tämä haaste on jo kiertänyt, joten haastan fiilispohjalta viisi blogistia, joiden lempiastiat näkisin mielellään :)

8 kommenttia:

 1. Nuo kastehelmi-astiat ovat kyllä niin kauniita! Ihan omia lemppareitani, kuten myös Runo-sarja ihan se perussarja, ilman niitä perhosia. Tykkään varsinkin niistä yksinkertaisista, sinivalkoisista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on itse asiassa Runoa, Kevätkelloa, mutta mökillä! Se on kyllä tosi ihana! :)

   Poista
 2. Tää on aika paha :) Kurkkasin astiakaappiin ja totesin, että tän vuoden haasteeksi voisi nostaa kyseisen kaapin täydennyksen! Muutamia lempijuttuja kuitenkin löytyy ja voin postailla niistä, kunhan saan viidakkokuulumiset postailtua. (Nyt harmittaa, että matkalta ostamani hieno keramiikkavati hajosi käsimatkatavaroissa, eikä näin ollen voi esitellä sitä...:( )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai viidakkokuulumiset ensiks!! ;D

   Ja voehan vati, ei taida samanlaista löytyä paikallisesta Prismasta...! ;)

   Poista
 3. 'Ihania! :)
  PS. Olitkin jo tehnyt 11 - haasteen mutta kerron silti, että sait haasteen blogissani! :) Ei tarvitse tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuitenkin ajatuksesta! :) Mullekin kävi niin, että yksi haastamani olikin tuon jo saanut, vaikka yritin kattella, etten lähetä sellaisille, jotka on jo haastettu. Mut tällaista tää on :)

   Poista
 4. Haaste otettu vastaan :)

  http://omallatavalla.blogspot.fi/

  VastaaPoista