perjantai 4. tammikuuta 2013

Inspiraatio iski

En ole tosi pitkään aikaan maalannut, mutta tänään aamulla herätessäni tuli sellainen fiilis, että NYT. Tiesin jopa heti jo aika tarkkaan myös että mitä.

Geometrisiä muotoja, pastellia, mustaa.


Randomina meni, en suunnitellut sen enempää.


En ole kyllä ihan varma, että onko se vielä valmis.
Samalla työhuoneeni pääsi ensi-esiintymään blogiin :) Se on vihdoin päässyt muuton jälkeisestä romuvarasto-statuksestaan ja siellä voi jo oikeasti tehdä jotain. :) Muutamia tauluja siellä vielä odottelee paikan löytymistä tai varastoon viemistä, mutta muuten on roinat löytäneet paikkansa.
Ei tullut sitten vaaleanpunaista työtuolia tai Ikean pukkijalkatyöpöytää, kuten joskus mietin, vaan aarreaitta-osastoa, eli työpöytä ja tuoli sieltä. :) Valkoinen screen-verho laitettiin estämään auringon porottelua (wishful thinking...) ja vanhan kodin olkkarissa olleet valkoiset pellavaverhot kaveriksi. Kesällä kirpparilta löytynyt varjostin löysi tiensä tänne ja sai päivänvaloa sisäänsä. Työpöytävalaisin puuttuu vielä. Magneettilistat ja magneetit ostin Ikeasta työhuonetta varten. Vanhan kodin työhuoneesta tuodut pari Billy-kirjahyllyä vitriiniovilla säilyttävät tavaraa ikkunan vastaisella seinällä.Vähän on vielä autiota tuossa työpöydän takana, joten projektia riittää!


9 kommenttia:

 1. Vau! Tuli hieno. Ja just oikeat väritkin:) Mikä toi väri/sävy tuossa taustalla olevassa seinässä mahtaa olla? Näyttää noiden pastellin sävyjen kanssa aika herkulta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Hanna! :) Mustakin tuntuu, että se saattaa päästä seinälle. :)

   G503 on tuo valkoinen ja Pro Grey 1917 on harmaa seinä. Tykkään molemmista seinäväreista kovasti!

   Poista
  2. Ja sävyt siis Tikkurilan... :)

   Poista
 2. Ihanat, harmoniset sävyt! Ja ihanan väljä, inspiroiva työhuone, tuolla kelpaa maalata ja ideoida :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ja munkin mielestä työhuoneesta tuli yllättävän kiva. :)

   Poista
 3. Säkin maalaat? Ja aina väität että et oo yhtään luova ;) Tosi hieno tuli!! Mun maalauskaudesta on niin kauan että kynnys ottaa sivellin käteen on noussut ihan kauheaksi. Vuosi sitten jopa tsemppasin ja ostin uudet värit&sudit, mutta siellä on jossain vaatehuoneessa koskemattomana. No, ehkä sitten kun joskus saadaan taloprojekti loppuun voin istahtaa uudelle terassille ja aloittaa "uuden" harrastuksen :)

  Meillä tähän nykyiseen yritettiin kolmeen huoneeseen harmaata seinää, vaaleasta tummaan ja kaikki ovat lopulta omaan silmään sinisiä. Pitääpä muistaa tuo harmaan sävy, jos neljäs kerta toden sanois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Petra! :)

   Siis käsityöt ja askartelu on ne, mitkä mulla ei onnistu!!! Käsitöissä oon oikeesti tosi kädetön, ollut aina... Se ei vaan oo mun juttu! Askartelu nyt menee osittain, mutta ei oo sekään mun lempipuuhaa.

   Mutta maalaaminen ja piirtäminen taas on olleet "aina" mun juttuja. :)

   Sehän on hyvä, että sulla on välineet valmiina, kun ei koskaan tiedä, mikä päivä se inspiraatio (ja tilaisuus) sit iskee! ;) Munkin täytyy taas täydentää varastoja seuraavaa "kohtausta" varten!

   Tuo ProGrey 1917 ei ole kyllä missään valossa sininen, ruskealta välillä kyllä näyttää. Että jos sinistä haluaa välttää, niin varma valinta. :)

   Poista
 4. Meillä samanlainen työpöytä mieheni huoneessa :) ja just viime viikolla maalasin geometrisen taulun pastellinsävyillä. Pitää vaan vielä viedä kehystettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauskaa! Mistä teidän työpöytä on peräisin? Tämä meidän yksilö ilmeisesti pelastettu jonkun vanhan koulun poistoista. :) Oletko jo laittanut kuvaa sun taulusta, olis kiva nähdä?

   Poista